5.1.10

NEDEN NİKKEN

Nikken’de gördüğüm amaç çok farklıydı. Odağında siz varsınız, odağı kendi içinde değil, dışında! Bu benim için çok önemliydi! İşte bu, Nikken’in bir parçası olmaktan gurur duyduğum pek çok sebepten biri.
Nikken’de amacımızı yerine getiriyoruz. Sağlıklı ve dengeli yaşamayı başarmanıza yardım ediyoruz. Bizim şirketimiz kendine hizmet etmek üzere kurulmamıştır. Yaşamdan istediğiniz şeyleri almanız için size yardımcı olmamıza yarayan bir kurumdur. Başarımız her gün duyduğumuz hikayelerle ölçülür. Nikken sayesinde değişen yaşamlar var. Nihayetinde amacımız sizde vuku buluyor. “Biz” zamiri, yerini “siz”e bırakıyor.
Peki bu nasıl oluyor? Aslında çok basit.
Başlangıç noktamız, güçlü kuruluşumuz. Daha sonra amacımıza ulaşmak için 5-nokta yapısı üzerine odaklanıyoruz.
İlki sizin sağlığınız. Hepimiz şu selamlaşmaya aşinayızdır: “live long and prosper/uzun ve başarılı yaşa”. İşte biz de sizin için bunu istiyoruz. 22 de olsanız, 38 ya da 68 de, daha sağlıklı yaşamanızı istiyoruz. Ürünlerimiz size daha sağlıklı bir bedenin keyfini sürmenin yollarını sağlıyor. İçtiğiniz su. Soluduğunuz hava. Beslenmeniz. Geceleri nasıl uyuduğunuz. Nikken, sağlığınız için yaşamsal olan alanlara odaklanmakta... hava, su, uyku, beslenme. Sağlığınız önemlidir. Şimdi sanayileşmiş toplumumuz ne kadar yok etmeye çalışsa da onu koruyabilmeniz için araçlarınız var.
İkinci olarak; iyi yaşam, yaşamak istediğiniz yaşamdır. Zihniniz, bütün başarılarınızın yol aldığı patikadır. Nikken, zihninizi uyarmak ve entelektüel gelişiminize yardımcı olmak için hazır. Sonuçta sloganımızın ilk cümlesi, “Yepyeni bir yaşamı keşfedin”. Bunu içtenlikle söylüyoruz. Keşfin anlamı, yeni entelektüel ufuklara doğru zihninize meydan okumaktır. Eğitiyoruz. Öğretiyoruz. Zihninizi yeni olasılıklara açıyoruz –daha önce gerçekleşeceğini hiç düşünmediğiniz olasılıklara. Ve bunun da kendini dosdoğru ortaya koyan bir adı var: Kendimden Fazlası Olmak.
Üçüncü olarak, kaçınız... lütfen dürüst olalım... aile ve dostlarınızla kaliteli vakit geçirecek özgürlüğe sahipsiniz? İnsanlar bunun önemi üzerinde konuşurlar. Ama pek azı bu anlamda bir özgürlüğe sahiptir. Nikken, sağlıklı bir aileyi, sizin sağlıklı ve mutlu olmanızda önemli bir kriter olarak görür. Ancak ailevi ihtiyaçları toplumsal taleplerle dengeleyebilen biri yaşamdaki hedeflerine ulaşabilir. Ailenizin refahı ve bütünlüğü, sizin nihai başarınız için önemlidir.
Ayrıca, yaşamlarımız aynaya bakıp kendimizi tamam hissetmekten daha fazlasıdır. Gerçekten bütünleşebilmek için zamanımızdan, enerjimizden ve zenginliklerimizden topluma geri vermeliyiz. Örneğin, çocuğunuzun sınıfında çalışmak gibi. Çocuk Esirgeme Kurumu. Dini kurumunuz. Sağlıklı bir “sen” başkalarına yardım etmeyi gerektirir. Bu kadar basittir.
Ve son olarak, bugünlerde anlamı ve önemi artan bir konu: Ekonomik durum. Kim para kazanmak istemez? Hepimiz isteriz. Ama herkes milyoner olmak istemez. İnanması güç ama doğru. Kimileri sadece ayda birkaç yüz dolar fazlanın peşindedir. Belki de işinizi kaybettiniz ve gelirinizi yerine koymak için bir yol peşindesiniz. Nikken size kazanç düzeyinizi seçebileceğiniz bir yol sağlamak istiyor. Ortaya koyacağınız çaba ile orantılı bir yol. Yaşamımızdaki stresin ve sağlık sorunlarımızın o kadar büyük bir kısmı ekonomik baskılara bağlıdır ki... Ekonomik durumumuzu diğer her konuda yaptığımız gibi dengelemenin zamanı gelmedi mi?
O zaman çözüm işte burada. Beş ana alanda denge: Sağlıklı Beden, Zihin, Aile, Toplum ve Ekonomik Durum. Nikken bunlara bir isim verdi: Sağlığın Beş Temel Kuralı. Dikkatimi çeken şeyi sizinle paylaşmak istiyorum: Bunlar sadece tek bir kuşak için geçerli değil. Şirketin 35 yıllık geçmişi boyunca geçerliliğini yitirmediler. Bunlar bizim amacımız. Herkesin istediği tek bir şey üzerine kurduğumuz kurallar: Sağlıklı bir “Siz”.
Fiziksel sağlığı yerinde bir “Siz”.
Zihinsel sağlığı yerinde bir “Siz”.
Aile ve dostlarıyla birlikte olma özgürlüğüne sahip bir “Siz”.
Topluma geri sunabilecek kaynaklara sahip olan bir “Siz”.
Ve ekonomik durumun kölesi olmamış bir “Siz”. Harcadığınız çaba kadar ödeme alırsınız. Bir yerlerde karar veren bir yönetim kuruluna göre değil.
Beni çarpan şey, bu eşitlikteki “siz”di. 35 yıldan bu yana bu kurallar değişmedi. Bu kurallar, sağlıklı bir birey olmanız için bizim size birincil desteğimiz olmaya devam ediyor. Siz!
İnsanlar, tıpkı sizler gibi, sağlam temellere sahip bir firma ile çalıştıklarında yaşamın kendilerine daha çok şey vaat ettiğini fark ettikçe, şirketimiz büyüyor. Doğru bir odağa sahip, doğru bir amaca sahip bir firma.
Gelecek sizsiniz.
Kaderiniz kendi ellerinizde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder