28.12.09

Nikken Pi Suyu
Her yıl yirmi dört milyon insan kirli sudan dolayı ölüyor.
Pi suyu Nedir?
Japon bilim adamları bitkilerin büyüme aşamalarını incelerken, pi suyu adını verdikleri suyu keşfetmişlerdir. Bu pi suyu özel yüklü demir partikülleri içermekteydi. Bilim adamları bu suya diğer canlılar üzerindeki etkisinden dolayı “yaşayan su” adını verdiler. Pi suyu 30 yıl önce ilk olarak keşfedilmiştir. Pi suyu vücudunuz içindeki suyla hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır. Dünyadaki belki en basit ama bir o kadar da en yeni keşfedilmiş sudur. Pi eski Yunanca’da “yaşam” demektir. Ayrıca kaynağına geri dönmek anlamını da taşır. Vücudun kendi kendine yenilenme ve iyileştirme enerjisini ve dengesini arttırır.
Nikken’in PiMAg suyu da yaşayan sudur. Yüzyıllarca önce dünyaya temiz atmosferden düşüp, kirlenmemiş kayaların, çakılların ve kumların arasından akıp, dünyanın manyetik enerjisini ve minerallerini, güneşin ise kızıl ötesi ışınlarını emen su gibi tamamen faydalı ve özüne dönmüş sudur. Klorinden, ağır metallerden, böcek ilaçlarından, bitki ilaçlarından, hormonlardan, bakteriden ve 0.1 mikrona kadar diğer katı maddelerden arındırılmıştır. Suyu olabilecek en iyi ve en bozulmamış haline dönüştürür.
Geleneksel Pi suyu teknolojisinin (Japonya’da 30 yıldır bilinen) bir çok faydaları vardır: Suyu kirlilikten arındırır, vücudumuzun ihtiyacı olan doğal mineralleri korumasını sağlar, suyun içinde daha önceden bulunan zararlı maddelerin bıraktığı “hafıza” etkisini siler, hücrelerimizde bulunan protoplazma ile aynı kimyasal yapıya sahiptir, suyun moleküllerini hücrelerimizden daha rahat geçebilecek küçük parçacıklara ayırır, normal sudan daha fazla oksijene sahiptir, vücudumuzun sağlığı için gerekli olan ideal 7.4 PH derecesini sağlar. (Kanserli hücrelerin çoğalabilmeleri için oksijensiz ve asitli bir ortama ihtiyaçları olduğu bilinmektedir. Oksijeni bol, alkalin ortamlarda yaşayamazlar)
Pi suyu hücre kimyamızla %100 uyumlu olduğu için ve Pi suyu işlemleri suyun hafıza etkisini tamamen sildiği için, vücut anında suyu emer ve hücresel seviyede tamamen kullanmaya başlar. Ayrıca hücrelerimizde biriken toksinleri atmak için normal sudan daha etkilidir. Filtreleme özelliği ile de hücrelerimizin zehirli maddelerden korunmasını sağlar.
Nikken geleneksel Pi suyu teknolojisini alıp, rafine hale getirmiş ve etkisini arttırıp önemli özellikler katmıştır. Nikken, pi suyu teknolojisini manyetik ve kızılötesi teknolojileri ile birleştirmiştir. Her iki teknoloji de çok önemlidir çünkü hücrelerimizin doğru çalışabilmesini destekleyen hassas frekansa sahiplerdir. Ayrıca manyetik enerji suyun içindeki moleküllerin küçük parçalara ayrılmasını sağlar. PiMag su sisteminden geçen su yalnızca Pi suyu özelliklerini almakla kalmaz daha saf hale gelir ve sağlıklı manyetik ve far-infrared enerjilerinin etkisiyle daha güzel bir su haline gelmiş olur. PiMag suyu bu sağlıklı enerjileri hücrelerimize kadar taşır ve orada hücreler tarafından emilirler.
Pi-suyu botanik fizyoloji üzerine yapılan çalışmalar sonucunda keşfedilmiştir. İlk başlarda bitkilerin gelişmesini bir hormonun sağladığı düşünülmüş. Araştırmayı yürüten Dr. Yamashita hormonu bulmak için uğraşırken, bitkilerin gelişmesinde hormonun değil de ferric demir içeren bir tuzun etkin olduğunu fark etmiş. 1964 yılında, Dr. Yamashita ve ziraat bilimciler bu araştırmayı geliştirip bu maddenin daha çok özellikleri olduğunu keşfetmişler.
Bu ferric demirli tuzu yüksek enerji ile seramik bir filtreden geçirme sonucunda pi suyu oluşturulmakta. Pi parçası bir kuantum parçacığıdır ve elektron, nütron ve protondan daha küçüktür. Pi mesonu protonların ve nütronların birbirleriyle enerji alışverişinde bulunmalarını sağlar, bu da enerji ve elektrik yükünün ortaya çıkmasına neden olur. Ferric demirin miktarı (çift değerli ve üç değerli ferrite) çok ufaktır, kuantum parçacığı-o kadar küçük miktar ki sadece maddenin enerji ile ilgili imzasıdır ve kalıcıdır. (2x10-12 mol.) (Homopati de maddenin bu küçük imzasını kullanır.) Bu kuantum parçacıklar iletkendir ve hücreler arasında bilgiyi ve hücresel hafızayı (daha önce kodlanmış bilgi) taşımakla görevlilerdir.
1998 yılında Fransa’da gerçekleştirilen Uluslararası Önleyici Onkoloji Sempozyumunda, katılımcılar pi-suyunun olağanüstü faydaları konusunda heyecan duymuş ve aşağıdaki raporu yayınlaşmışlardır.
Pi suyu serbest radikalleri yok etme yeteneği ile yüksek anti-oksidan özelliklere sahiptir. Bio-enerji sağlar, örneğin yapılan bir deneyde beta balığı sadece su ile beslenebileceği bir kapta kapalı tutulmuş sudan aldığı enerji ile 216 gün yaşamıştır. Normal koşullarda ve normal suda bir beta balığı ancak 3-5 gün dayanabilirdi.
Vücudumuza daha fazla oksijen taşıması sonucunda bol oksijenli bir ortam oluşturur bu da anaerobic organizmaları yok eder (kanser anaerobiktir). Hücrelerin fonksiyonlarını geliştiren ve suyun detoks etkisini arttıran çok küçük su parçacıkları oluşturur. Hücrelerin strese ve stresli ortamlara karşı direncini arttırır. Suyun PH derecesini dengeler, vücudun kendi PH derecesi olan 7’ye yakın bir yere getirir. Vücudun içinde bilgi akışını zenginleştirir.

Pi suyu tarımda da sebzelerin kimyasal katkıya gerek kalmadan daha büyük olarak yetişmeleri için kullanılmaktadır. Tekrar yetiştirilmesi zor olan ıspanak ile deneyler yapılmıştır. Pi suyu ile 25 tekrar başarılmıştır. İki aynı fide/soğan arasında karşılaştırmalar yapılabilir. Pi su ile yetiştirilen, normal su ile yetiştirilene göre daha sağlıklı olmaktadır, daha az hastalığa yakalanmakta ve daha yüksek büyüme hızına sahiptir.
YEŞİM CİMCÖZDEN 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder